Nesjan Vald og Nesjan Gård - Leilighet

I Rennebu like nord for tettstedet Voll og Rennebu Kirke, på vestsiden av Orkla ligger gården Nesjan. Gårdens fiskerett, Nesjan Vald, er på vel 900 meter og kan tilby laks- og sjøørretfiske på en tildels meget lettfisket elvestrekning.

Det blir solgt kun 5 kort pr døgn. Videre kan det som før fiskes med alle typer lovlig redskap, så vel mark som sluk og flue.

Det er nok likevel fluefiskeren som ville finne valdet mest interessant, blant annet fordi det ikke finnes særlig store, dype høler på valdet, med unntak av selve Nesjhølen. Store deler av elveløpet er relativt grunnt og bredt med en smal djuprenne. Det er tildels meget godt drag i elva over hele strekningen, naturligvis litt avhengig av vannføring. Det fine med Nesjan Vald er at strekningen stort sett er fiskbar uavhengig av hvor stor eller liten vannføringen er.

Utsnitt av Nesjan Vald fra øya og til nedstrøms gapahuken. Foto A. HamstadEn gjeng trivelige karer som har funnet seg vel til rette på Nesjan. Foto: K.O.MærkØverst på valdet ved grensa mot Hoffhølen deles elva av ei lita steinør/øy og djupåra, der fisken normalt går ved lav og middels vannføring, renner på østsiden av øya. Det øvre partiet på et par hunder meter må betegnes som en "running pool", men det finnes enkelte standplasser også i dette partiet. På høy vannføring vil man kunne oppleve at laksen går helt inntil land fra Nesjhølen og oppover på vestsiden av øya. Da kan man få seg en skikkelig overraskelse i og med at laksen har flere standplasser å velge blant, samt at den kan ta helt kloss oppunder land.

Robert Saemann-Ischenko med en pen fangst en gråværsdag på Nesjan. Bildet er tatt "motstrøms" fra Nesjøra. Foto: K.O.MærkFra øya og nedover mot Nesjhølen er elva relativt grunn på vestsiden, og meget lett vadbar på lav og middels vannføring. Omtrent midt på valdet, etter et relativt raskt strykparti, med djupåra fortsatt mot østre elvebredd, ender vannet opp i selve Nesjhølen. Dette er hovedhølen på valdet, og om enn ikke størrelsen på hølen er den mest imponerende, så står det svært ofte laks her uansett vannføring.

Gapahuken på Nejsan - god plass, også til en liten strekk om nødvendig. Foto: K.O.MærkNedenfor Nesjhølen vider djupåra seg litt ut, og på middels til høy vannføring kommer laksen ofte sigende helt oppunder land på vestsiden også her. Både denne delen av valdet, samt de øvre partiene, ser ut til å tiltrekke seg sjøørret. Så den som i august måned ønsker å forsøke nattfiske etter denne sky krabaten, får ikke så rent sjelden tilslag og fangst på disse delene av valdet. Det gjøres oppmerksom på at det forekommer motfiske med alle typer lovlig redskap.

Man kan kjøre helt ned til elven på Nesjan, og det ligger en stor og rimelig komfortabel gapahuk omtrent midt på valdet. Her har mang en fisker sittet under torvtaket, alene eller i godt selskap, med kaffekoppen i hånda og bålrøyken i neseborene, og ventet på at fisken skulle vist seg i overflaten. Det er ikke få lakser som etterhvert har blitt hengt i skjul oppunder taket på denne gapahuken, og flere vil det sikkert også bli.

Nesjan Gård - Leilighet

På Nesjan Gård er det nå mulig å leie en komfortabel leilighet på ca. 110 kvm fordelt på 2 etasjer. Boenheten ligger i nordenden av den store Trønderlåna, d.v.s. hovedhuset på gården, og er pusset opp i løpet av våren/sommeren 2006.

Leiligheten har egen inngang, og i første etasje finner man stue med spisebord og sofakrok.Videre finner man et velutstyrt kjøkken med komfyr, kjøleskap,mikrobølgeovn, kaffetrakter, vannkoker, oppvask-maskin samt det som trengs for å tilberede og servere måltider. Det er fryser i leiligheten. Videre er det et romslig bad med dusj og WC. Det er ellers ett soverom med en enkeltseng i denne etasjen.

I andre etasje er 4 soverom med til sammen 8 senger (6 enkle senger + en køyseng). Leiligheten passer best for 5 personer, men kan huse inntil 9 om ønskelig. Oppredde senger og håndklær er inkludert i prisen, men sluttrengjøring før avreise må utføres av gjestene eller kan leies.

Beliggenheten i forhold til Orkla og Nesjan Vald er ypperlig, men også en rekke andre vald ligger innefor overkommelig avstand. Både Haugen & Rise og Hoffhølen ligger innenfor 5-minutters gangavstand. Avstanden til Voll & Moan sone 2 samt Rokkones, Hoel og Stavne Uv er heller ikke avskrekkende.

I tillegg til gårdens egen komfortable leilighet er det er kun 5-600 meter til Hoff og 2 trivelige hytter. I tillegg ligger Ramstad Gård, Lundaløkkja, Litjstuggu Hårstad og en rekke andre overnattingstilbud innefor akseptabel avstand fra valdet.

Ved å klikke på den etterfølgende linken får du oversikt over ledige fiskekort på Nesjan og ledig overnatting på Nesjan Gård via vårt online webbaserte bookingsystem.

Priser 2011 - Nesjan Vald og Nesjan Gård

Prisene er inkl. oppredde senger og håndklær. Sluttrengjøring er ikke inkludert, men kan leies (må forhåndsbestilles) til NOK 950,-.

Periode

01.06.-31.08..
Pr. døgn / pers. (uke)
285,- (1.995,-)
Det selges totalt 5 kort pr døgn. Tillatt med alle typer redskap. Motfiske forekommer.
 
Nesjan Gård - leilighet (priser for boenheten)
31.05. - 01.09.
Fra 1 til og med 3 pers. pr. døgn/uke
865,-/ 6.055.,-
Fra 4 til og med 5 pers. pr. døgn/uke
1.230,-/ 8.610,-
Tillegg pr. person fra og med 6 pers. pr. døgn/uke
110,-/ 770,-

For ytterligere informasjon - klikk her! Her finner du "Generelle kjøpsvilkår" ved bestilling av fiske og overnatting.

© Orklaguiden AS 2011

Tilbake til hovedsiden