7332
Løkken Verk (Døgnkort fra 12.00 - 12.00 på dagen)

+47 95827078 (17.00-23.00)
post@orklaguiden.no

Battajon

Denne flua har fulgt meg i elven og blitt en av mine favoritt alroundfluer i Orkla de siste årene. En god kompis av meg som er opphavsmannen til Henrikshrimpen døpte flua for Battajon under en fisketur på Mogset gård hvor vi i løpet av en natt greide å rette nesten en hel boks med kamasankroker på stor tung elv nede på helibrekket, men det er en annen historie. Hvertfall så er dette den orginale versjonen av flua som er den som jeg synes fungerer best som alroundflue både på dag, kveld og nattfiske i litt lyse sommernetter.
Håper også at flere kan ha glede av å lese hvordan man binder denne flua og at den vil gi gode opplevelser i enden av fluestanga.

5

Henrikshrimpen, denne fluen behøver ingen forklaring den er som X-files "du tror det ikke før du får se det"
Mønstret så dagens lys for første gang for rundt 10-15 år siden. Det kokte av fisk i en høl i Orkla og unge lovende Henrik hadde det så travelt med å komme i elva at han glemte å ta på seg vadebuksene noe han selvfølgelig oppdaget i det kalde vannet ganske raskt.
Hølen var full av fisk men ingen viste interesse for noen fluer før denne ble satt på fortomen. Siden den gang har denne flua fått utrolig mye fisk og ikke minst så fanger den stor fisk med stor S. Flere lakser over 18kg har blitt tatt på denne flua etter den så dagens lys.
Det morsomme er at den fungerer veldig godt både på nygått fisk og fisk som har stått på elven. Første juni for noen år siden ble vi enige om at det ikke var lov å gå med denne flua på første runden da det ble ansett som juks.

1

 

Mange klassiske mønster går ofte i glemmeboken da det kommer nye materialer og nye mønstre. Men også de klassiske mønstrene som har virket for å fange laks i generasjoner skal man slettes ikke undervurdere. De klassiske fjærvingene har blitt erstattet med materialer som gjør de lettere å binde men alikevel beholdes essensen i de gamle mønstrene. En av disse fluene som har vært min faste følgesvenn siden jeg startet med fluefiske i 1987 er Jock Scott.  Jeg har fisket denne i utallige varianter men der essensen av fargene stort sett har vært den samme. En utmerket alround dagflue. Her kommer min måte å binde fluen på


IMG 5912
 
Sol bra vannføring og klar elv gir supre forhold for en flue som fisker utrolig bra under slike forhold. Fikk opp øynene for denne flua for noen år tilbake da fisket var tregt og fisken ikke ville ha noe annet enn denne flua. En fiskekompis kjente og fikk fisk på denne flua mens jeg som ikke hadde flua gikk runde på runde uten et eneste tak. Det resulterte i at jeg kjørte hjem og hentet bindesaker og lagde en tro kopi mens vi satt i gapahuken. Runden etterpå kunne også jeg ta kroken ut av kjeften på en nygått laks. I løpet av to dager fikk vi tilsammen 14 fisk mye takket være denne flua og sunray på natta
Les mer for step by step bindebeskrivelse.

greenlazer


Denne flua fikk jeg øynene opp for for mange år siden og har vært en fast følgesvenn i min flueboks og har fått mange Orklalakser på samvittigheten. Ofte velger jeg denne flua som kvelds/nattflue fremfor sunray shaddow. (Mest for at alle andre fisker med sunray om natta antageligvis men også for at den fungerer veldig bra)

Mange har nok klødd seg i hodet mange ganger og lurt på hvilken flue man skal sette på kroken og hvorfor laksen ikke ville ha den flua man nyss har fisket over hølen med. Vi starter en serie med tips frem mot sesongstart som fungerer samt litt tips. Vi kommer også til å holde våre orklavenner oppdatert på hvilke fluer som fungerer gjennom sesongen

hollondingen

En grøn Hølonding er en egentlig en feststemt innbygger fra Hølonda som har fått for mye karsk og har fått den karateristiske lette grønnfargen i trynet og er klar for å rope på elgen. Eller det kan være denne flua som egentlig er en avart av flua green highlander.
Dette er en flue som ofte blir brukt i klarvær og sol ofte på klart vann, men kan også fungere godt som et alternativ til orange fluer under en flom hvor vannet er skittent og brunt eller aller helst holder på å klarne igjen.