7332
Løkken Verk (Døgnkort fra 12.00 - 12.00 på dagen)

+47 95827078 (17.00-23.00)
post@orklaguiden.no

Utstyrstips

Henrikshrimpen

5

Henrikshrimpen, denne fluen behøver ingen forklaring den er som X-files "du tror det ikke før du får se det"
Mønstret så dagens lys for første gang for rundt 10-15 år siden. Det kokte av fisk i en høl i Orkla og unge lovende Henrik hadde det så travelt med å komme i elva at han glemte å ta på seg vadebuksene noe han selvfølgelig oppdaget i det kalde vannet ganske raskt.
Hølen var full av fisk men ingen viste interesse for noen fluer før denne ble satt på fortomen. Siden den gang har denne flua fått utrolig mye fisk og ikke minst så fanger den stor fisk med stor S. Flere lakser over 18kg har blitt tatt på denne flua etter den så dagens lys.
Det morsomme er at den fungerer veldig godt både på nygått fisk og fisk som har stått på elven. Første juni for noen år siden ble vi enige om at det ikke var lov å gå med denne flua på første runden da det ble ansett som juks.


Flua er like enkel som den er effektiv og er rask og binde.

Man trenger orange isbjørn, sort flashabou dubbing, gul eller blank flashabou en fjær sort shlappen og gull flatbraid eller oval tinsel til ribbing.

1

Denne flua binder jeg stort sett på kobbertube med orange ekstensionslange eller på denne måten som jeg skal vise her
Her har jeg brukt rød rør i stedet for orange.
Jeg limer innerslange på ytterslange og vekt med lynlim og surrer tett i tett med bindetråd for å så ha på litt ekstra lynlim. Slik blir fluen sterk og tåler noen kamper.

3

Så binder jeg inn en bunt orange isbjørn med flash over før jeg legger en tynn vinge isbjørn over flashen igjen.
Isbjørn er veldig glatt og vanskelig å doble uten at det bygger for mye så her sikrer jeg halen med en dråpe lynlim

4


Så dubbes kroppen kraftig med sort flashabou dubbing og ribbes med guld flatbraid eller oval tinsel før den rufses opp med en borrelåsbørste.

Deretter bindes hackle inn og brettes bakover og bindes fast. Normalt pleier jeg å ha rød tråd men den fant jeg ikke så da ble hodet hvitt og klar for lakkering i stedet. ( Husk å skru lokket skikkelig på lakken om høsten om du planlegger å ha en lengre pause i fluebindingen)

Utrolig enkel og utrolig effektiv gjennom hele sesongen.

5

Bindes også med JC som pynt og i forskjellige størrelser og vekt og med eller uten conehead.


shrimpen2  shrimpen3