7332
Løkken Verk (Døgnkort fra 12.00 - 12.00 på dagen)

+47 95827078 (17.00-23.00)
post@orklaguiden.no

Utstyrstips

Battajon

Battajon

Denne flua har fulgt meg i elven og blitt en av mine favoritt alroundfluer i Orkla de siste årene. En god kompis av meg som er opphavsmannen til Henrikshrimpen døpte flua for Battajon under en fisketur på Mogset gård hvor vi i løpet av en natt greide å rette nesten en hel boks med kamasankroker på stor tung elv nede på helibrekket, men det er en annen historie. Hvertfall så er dette den orginale versjonen av flua som er den som jeg synes fungerer best som alroundflue både på dag, kveld og nattfiske i litt lyse sommernetter.
Håper også at flere kan ha glede av å lese hvordan man binder denne flua og at den vil gi gode opplevelser i enden av fluestanga.
I denne beskrivelsen har jeg valgt et rød/orange rør men den kan også bindes på klar eller sort tube også, eller hva man måtte ønske å variere mønsteret med.


step1

Jeg starter med å binde inn 1/3 som butt. Her bruker jeg hot red uni yarn som jeg legger en pearl tinsel over for å gi en ekstra perlemorglans.

step2

Som hale bruker jeg her rød fluorofiber. Om man vil variere mønstret litt så bruker jeg orange tube og orange uni yarn og da også orange fluorofiber.
Jeg binder inn halen ganske bredt og klipper den slik at den skal gi litt ekstra liv som vist på bildet under.

step3


Jeg binder så inn en gull flatbraid som jeg skal bruke til å låse kroppshackle med senere før jeg dubber jeg kroppen med sort flashabou dubbing. På denne flua har jeg brukt en dubbing med innslag av lilla og blå i dubbingen.
Binder deretter inn sort kroppshackle som jeg låser med flatbraiden som jeg har tvunnet for å gjøre den ekstra sterk. Strammer godt for at fluen skal bli solid og tåle flere gode laksefighter. Deretter bruker jeg som regel en borrelås børste som jeg rufser opp dubbingen med slik at den blir god og fyldig.
(litt mer enn på bildet her men jeg fant ikke børsten)

step4

 


Så binder jeg inn første undervinge av feirybrownsom jeg vil skal rekke ca like langt som fluorohalen. Her har jeg brukt tempelhund men også andre materialer kan brukes.
Jeg binder inn noen strå med kobber og gullfarget flash.

step5


Så kommer overvinge nr 2 som er sort og jeg binder den litt lenger enn vinge nr 1 for å få en fin tapering. Denne mikser jeg også inn noen strå med kobber angelhair.

step6

Så binder jeg inn fronthackle som her består av sort schlappen før jeg legger en tynn overvinge over der igjen som igjen er litt lenger enn vinge nr 2.
Pynter opp med en JC på hver side og setter på en sort eller black nikkel conehead.
Vil jeg ha en flue for litt roligere vann med mere liv bruker jeg ofte sort spey plumes som hackle og en turbodisc i stedet for vanlig conehead.
Resultatet blir da denne fluen. Jeg vet den fungerer så tror du meg så gjerne bind opp noen stykker og prøv på neste OrklabesøkBattajon

 
Skitt fiske
MVH
Jon Erik