7332
Løkken Verk (Døgnkort fra 12.00 - 12.00 på dagen)

+47 95827078 (17.00-23.00)
post@orklaguiden.no

Utstyrstips

Sluktips

Sluker som man bør ha med i fiskevesken da man besøker Orkla

Selv om vi i Orklaguidens drivere kanske ikke er mest kjent for slukfiske så snapper man opp en god del gjennom mange år ved elven og ved å jobbe på butikker som selger fiskeutstyr. Uansett her er et tips om hva som fungerer når det kommer til slukfiske i Orkla


Møresilda
Serlig kobber rød og kobber svart er fargekombinasjoner som ofte fisker bra i Orkla. Disse slukene kommer også i flere spennende farger som kan være verdt et forsøk.

Trønderskjeia
Dette er en gravende sluk som fisker dypt i strømmen. Har en forførende gange og er en sluk som fisker bra i Orkla. Serlig om det er litt større elv pleier denne sluken å være et førstevalg hos mange.'

KosterKoster er en kompakt og hurtigsynkende sluk. Sluken kan også fiskes kjappt uten at det går ut over gangen. Dette kan være variasjonen som skal til for å utløse hugg noen ganger. 90 graders kast og hurtig innsveiving kan prøves når andre ting ikke fungerer.

Rapala
Rapala woblere er populære i orkla serlig fiskes det en del med countdown jointed som er en leddet utgave som har en forførende gange.
Den orange modellen er mye brukt men også andre varianter fungerer bra.

Piraten
Denne sluken var borte fra markedet i flere år men ble relansert etter press fra ihuga laksefiskere. Dette ikke uten grunn. Den finnes også nå i flere fargevarianter. En skjesluk med forførende gange som har blitt brukt med suksess gjennom mange år .

Spinner
Spinner kan også være verdt å prøve i Orkla. Gjerne kan den kastes oppstrøms og dras hurtig i gang slik at den begynner å spinne. Hold så litt hurtigere innsveiving enn strømmen slik at den fortsetter å spinne. Gjerne kan dette irritere fisk som har stått en stund til å hugge.


Formen på sluken er avgjørende. I stri strøm kommer man aldri ned til bånn dersom man bruker en bred sluk i tynt gods. På samme måte fisker man ikke effektivt med en kompakt sluk i en rolig høl. Det gjelder å avpasse både vekta og formen på sluken etter de rådende forholdene. Ofte er det mest effektivt å fiske så nerme fisken som mulig så man kan ikke være redd for å miste noen sluker i forsøket. Når det gjelder farger kan ofte skarpe farger trigge fisken, særlig i grumsete flomvann eller kaldt smeltevann, men ingen regel uten unntak. Mange ser på fargen på elvevannet og plukker noe i samme fargenyanse.
Det er også viktig å variere vekter og typer, ikke bare bli stående fast med samme sluken som du fikk fisk på tidliger en gang. Det samme gjelder her som ved fluefiske nemmmelig å variere type, dybde og hastighet.