"Litjstuggu" Søgard Hoel
På vestsiden av Orkla på motsatt side av elven i forhold til RV 700, ca. 11 km fra Berkåk og E-6, like nord for tettstedet Stamnan, og ca. 900 meter nedstrøms Stamnesbrua, ligger gården Søgard Hoel.

Det er ikke så rent få laksefiskere som i årenes løp har gjestet den store trønderlåna - hovedhuset - på gården, og fortsatt står den gamle "Engelsk-stuggu/ -låna" slik den har gjort det siden slutten av 1800-tallet. Denne delen av huset var skreddersydd for å huse de adelige når de befant seg på Hoel i sommerhalvåret, stort sett utelukkende med det formål å fiske laks i Orkla.

Dagens gjester må imidlertid finnes seg til rette i "Litjstuggu" i den andre enden av huset, hvilket overhode ikke skulle være noe problem.

Leiligheten er i to etasjer, og i første etasje finner man en stor, fullt møblert stue (radio og TV), fullt utstyrt kjøkken med komfyr og kjøleskap, samt alt nødvendig utstyr for å tilberede og fortære måltider (kokekar, service og bestikk). I andre etasje er det bad med dusj og WC, samt 3 soverom med til sammen 6 sengeplasser (+ en barneseng). 5 - 6 personer bør dermed kunne ha det både romslig og bekvemt i Litjstuggu. Det er fryser i leiligheten slik at matvarer og fangst kan oppbevares uten problemer. Nærmeste dagligvarehandel ligger opp på Stamnan, knappe 2 km oppstrøms gården på motsatt side av elven.

Avstanden ned til elva er som nevnt kort, hvilket også bildet viser. Turen ned til Tynnhølen er ca. 250 meter, og resten av Hoel vald ligger godt innenfor bekvem fotturavstand. Veien til andre vald er heller ikke lang. Oppstrøms ligger Stavne Uv sone 1, og på motsatt elvebredd ligger sone 2 og 3. Nedstrøms er nærmesete vald Rokkones. Veien til andre vald i området er heller ikke lang.

Ved å klikke på den etterfølgende linken får du oversikt over ledige overnatting via vårt online bookingsystem. Her kan du bestille overnatting, samt fiskekort direkte via internett.

Litjstuggu - Søgard Hoel. Priser 2011 - (Pris for boenheten)

Prisene inkluderer ikke sengelinned (laken, putevar og dynetrek) og sluttrengjøring. Sengelinned kan leies for NOK 95,- pr. sett/ person. Sluttrengjøring kan leies for NOK 950,-.

"Litjstuggu" Søgard Hoel

31.05. - 01.09.
Pr. døgn 1-2 pers.
600,-
Pr. døgn 3-6 pers.
920,-
Pr. uke 1-2 pers.

4.200,-
Pr. uke 3-6 pers.

6.440,-

For ytterligere informasjon - klikk her! Her finner du linken til "Generelle kjøpsvilkår" for bestilling av fiske og overnatting.

© Orklaguiden AS 2011

Tilbake til hovedsiden